BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, January 31, 2011

tUt0r fiZik CANCEL?????????

huhuhu...kalo bab tutor cancel2 nih memang pantang cheq dengaq t_T...jadi happy jer...
lepas bangun jer tido...aku dengan muker yang baru bangun tido ber-siap2 n like alwayz i'm d last...
ntah tiba2 jer ati tergerak nak check my handphone 3G( koya jah)...

mate yang kuyu tu terus jer jadi besar..(sebesar stadium sultan muhammad iv kot) lepas bace mesej 'yeaaay ! fizik xdop. Merdeka7X ! hahahaha'....nih hok kawe suko nih...:D...
 n i pon ape lagi...col my informer...ooo yeaaahhh....fizik cancel...


after 45 minutes...my fren antar mesej...'kesalahan teknikal...fizik ade'..huh...malas ah nak g... me n my fren pon wat2 xtau laa...kalo g pon sampai jer kat BT time daa abis..wat letih jer...nih sume salah CEO kalo x kitorang daa xponteng tutor fizik...huhuhu..:D

n x pasai2 kene ganti kene ganti tutor ari nih...kalo x balik awal daa...nasib2..:(

Sunday, January 30, 2011

'thE dAy U wEnt AwaY'...

Well I wonder,
Could it be?
When I was dreaming 'bout you baby
You were dreaming of me
Call me crazy,
Call me blind,
To still be suffering is stupid after all of this time

Did I lose my love to someone better
And does she love you like I do, I do
You know I really really do

Well hey... so much I need to say
Been lonely since the day
The day you went away 
So sad but true 
For lonely since the day
The day you went away.
Go On, Yay... Oh...

I remember - date and time
September 22nd Sunday twenty-five after nine
In the doorway
With your case
No longer shouting at each other
There were tears on our faces

And we were letting go of something special
Something we'll never have again, I know
I guess I really really know

Well hey, so much i need to say
Been lonely since the day
The day you went away
So sad but true, for me there's only you
Been crying since the day
The day you went away
(The Day you went away)
The Day you went away
Go on, Yay...

Oh oh oh
Did I lose my love to someone better
And does she love you like I do, I do
You know i really really do

Well hey, so much I need to say
Been lonely since the day
The day you went away
So sad but true, for me there's only you
Been crying since the day
The day you went away

Why do we never know what we've got till it's gone
How could I carry on
The day you went away

Cause I've been missing you so much I have to say
Been crying since the day
The day you went away
The day you went away
The Day you went away...
Go on, Yay... Oh...

Friday, January 28, 2011

kEpaDa sApe2 Yg SuKer mAraH


Rasulullah SAW pernah menjelaskan orang yang kuat dalam pandangan syarak ialah mereka yang berjaya mengawal perasaan ketika marah untuk mengelak daripada bencana lebih buruk. Dia boleh mengalihkan situasi marah itu kepada satu keadaan yang lebih baik."
Hal itu dijelaskan Abu Hurairah, bahawa Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: “Orang yang kuat itu bukan terletak pada kemampuan berkelahi, tetapi orang yang kuat itu adalah yang dapat mengendalikan diri mereka ketika sedang marah.” (Hadis riwayat Imam Ahmad) Islam mengajar umatnya bagaimana mengendalikan diri dalam keadaan marah supaya sifat marahnya itu tidak berlarutan. Antaranya jika seseorang yang sedang marah itu dalam keadaan berdiri, adalah lebih baik dia duduk.
Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud: “Jika salah seorang antara kalian marah sedang pada saat itu ia dalam keadaan berdiri, maka hendaklah ia duduk. Namun jika tidak hilang juga marahnya, maka hendaklah ia berbaring.” (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Selain itu, mereka yang sedang marah juga boleh memadamkan kemarahannya dengan berwuduk. Dua perkara kelebihan wuduk, pertamanya membersihkan diri daripada kekotoran hati dan keduanya secara fizikal menyejukkan hati yang melahirkan ketenangan.
Hadis diriwayatkan Abu Daud yang bermaksud: “Sesungguhnya marah itu daripada syaitan dan sesungguhnya syaitan itu diciptakan daripada api dan api itu hanya dapat dipadamkan dengan air. Oleh kerana itu, jika salah seorang daripada kamu marah, maka hendaklah ia berwuduk.” Mereka yang berjaya menahan amarahnya supaya tidak merebak akan mendapat ganjaran di sisi Allah di dalam syurga kelak, di mana mereka boleh memilih mana-mana bidadari yang mereka sukakan.
Perkara ini dijelaskan Rasulullah SAW melalui sabda yang bermaksud: “Barang sesiapa menahan amarahnya pada hal ia mampu untuk menumpahkannya, maka Allah akan memanggilnya di hadapan para pemimpin makhluk, lalu Allah memberinya kebebasan untuk memilih bidadari mana yang ia sukai.” (Hadis riwayat Tirmizi dan Ibn Majah)
Di samping mampu menahan sifat marah, seseorang itu juga perlu bersedia memaafkan pihak yang membuatkan mereka marah. Memaafkan kesalahan orang lain digalakkan bagi mengekalkan silaturahim dan keharmonian. Malah, sifat pemaaf meletakkan seseorang itu di tempat yang tinggi.

Wednesday, January 26, 2011

cHeNta kHudUs...

Titisan rindu hiasi taman kasih
Tanda Illahi merahmati cinta abadi
Seharum kasturi seindah pelangi
Sedamai hati memiliki cahya Illahi
Kurnia Tuhan untuk hambaNya

Cinta kudus kan terus bertakhta
Bersemi mewangi di jiwa
Bagai butir permata yang indah
Terang sinarnya malam senja
Iman dan taqwa saksinya

Bagai air yang mengalir tiada akhirnya
Janji kepastian suka duka dijadikan iktibar
Di hujung penantian kecapi gemilang
Mekar di hati indah buana dirahmatiNya

Cinta kudus kan terus bertakhta
Bersemi mewangi di jiwa
Bagai butir permata yang indah
Terang sinarnya malam senja
Iman dan taqwa saksinya

Impian inginkan melihat ketenangan
Hidup bahagia penuh kasih dan sayang
Mimpi kedamaian harap kenyataan
Seluruh insan menjalinkan ikatan
Kurnia Tuhan untuk hambaNya

Cinta kudus kan terus bertakhta
Bersemi mewangi dijiwa
Bagai butir permata yang indah
Terang sinarnya malam senja

Terus bertakhta...

Monday, January 31, 2011

tUt0r fiZik CANCEL?????????

Posted by HaziNiey PauLo at 5:15 PM 1 comments
huhuhu...kalo bab tutor cancel2 nih memang pantang cheq dengaq t_T...jadi happy jer...
lepas bangun jer tido...aku dengan muker yang baru bangun tido ber-siap2 n like alwayz i'm d last...
ntah tiba2 jer ati tergerak nak check my handphone 3G( koya jah)...

mate yang kuyu tu terus jer jadi besar..(sebesar stadium sultan muhammad iv kot) lepas bace mesej 'yeaaay ! fizik xdop. Merdeka7X ! hahahaha'....nih hok kawe suko nih...:D...
 n i pon ape lagi...col my informer...ooo yeaaahhh....fizik cancel...


after 45 minutes...my fren antar mesej...'kesalahan teknikal...fizik ade'..huh...malas ah nak g... me n my fren pon wat2 xtau laa...kalo g pon sampai jer kat BT time daa abis..wat letih jer...nih sume salah CEO kalo x kitorang daa xponteng tutor fizik...huhuhu..:D

n x pasai2 kene ganti kene ganti tutor ari nih...kalo x balik awal daa...nasib2..:(

Sunday, January 30, 2011

'thE dAy U wEnt AwaY'...

Posted by HaziNiey PauLo at 1:40 PM 0 comments
Well I wonder,
Could it be?
When I was dreaming 'bout you baby
You were dreaming of me
Call me crazy,
Call me blind,
To still be suffering is stupid after all of this time

Did I lose my love to someone better
And does she love you like I do, I do
You know I really really do

Well hey... so much I need to say
Been lonely since the day
The day you went away 
So sad but true 
For lonely since the day
The day you went away.
Go On, Yay... Oh...

I remember - date and time
September 22nd Sunday twenty-five after nine
In the doorway
With your case
No longer shouting at each other
There were tears on our faces

And we were letting go of something special
Something we'll never have again, I know
I guess I really really know

Well hey, so much i need to say
Been lonely since the day
The day you went away
So sad but true, for me there's only you
Been crying since the day
The day you went away
(The Day you went away)
The Day you went away
Go on, Yay...

Oh oh oh
Did I lose my love to someone better
And does she love you like I do, I do
You know i really really do

Well hey, so much I need to say
Been lonely since the day
The day you went away
So sad but true, for me there's only you
Been crying since the day
The day you went away

Why do we never know what we've got till it's gone
How could I carry on
The day you went away

Cause I've been missing you so much I have to say
Been crying since the day
The day you went away
The day you went away
The Day you went away...
Go on, Yay... Oh...

Friday, January 28, 2011

kEpaDa sApe2 Yg SuKer mAraH

Posted by HaziNiey PauLo at 4:44 PM 0 comments

Rasulullah SAW pernah menjelaskan orang yang kuat dalam pandangan syarak ialah mereka yang berjaya mengawal perasaan ketika marah untuk mengelak daripada bencana lebih buruk. Dia boleh mengalihkan situasi marah itu kepada satu keadaan yang lebih baik."
Hal itu dijelaskan Abu Hurairah, bahawa Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: “Orang yang kuat itu bukan terletak pada kemampuan berkelahi, tetapi orang yang kuat itu adalah yang dapat mengendalikan diri mereka ketika sedang marah.” (Hadis riwayat Imam Ahmad) Islam mengajar umatnya bagaimana mengendalikan diri dalam keadaan marah supaya sifat marahnya itu tidak berlarutan. Antaranya jika seseorang yang sedang marah itu dalam keadaan berdiri, adalah lebih baik dia duduk.
Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud: “Jika salah seorang antara kalian marah sedang pada saat itu ia dalam keadaan berdiri, maka hendaklah ia duduk. Namun jika tidak hilang juga marahnya, maka hendaklah ia berbaring.” (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Selain itu, mereka yang sedang marah juga boleh memadamkan kemarahannya dengan berwuduk. Dua perkara kelebihan wuduk, pertamanya membersihkan diri daripada kekotoran hati dan keduanya secara fizikal menyejukkan hati yang melahirkan ketenangan.
Hadis diriwayatkan Abu Daud yang bermaksud: “Sesungguhnya marah itu daripada syaitan dan sesungguhnya syaitan itu diciptakan daripada api dan api itu hanya dapat dipadamkan dengan air. Oleh kerana itu, jika salah seorang daripada kamu marah, maka hendaklah ia berwuduk.” Mereka yang berjaya menahan amarahnya supaya tidak merebak akan mendapat ganjaran di sisi Allah di dalam syurga kelak, di mana mereka boleh memilih mana-mana bidadari yang mereka sukakan.
Perkara ini dijelaskan Rasulullah SAW melalui sabda yang bermaksud: “Barang sesiapa menahan amarahnya pada hal ia mampu untuk menumpahkannya, maka Allah akan memanggilnya di hadapan para pemimpin makhluk, lalu Allah memberinya kebebasan untuk memilih bidadari mana yang ia sukai.” (Hadis riwayat Tirmizi dan Ibn Majah)
Di samping mampu menahan sifat marah, seseorang itu juga perlu bersedia memaafkan pihak yang membuatkan mereka marah. Memaafkan kesalahan orang lain digalakkan bagi mengekalkan silaturahim dan keharmonian. Malah, sifat pemaaf meletakkan seseorang itu di tempat yang tinggi.

Wednesday, January 26, 2011

cHeNta kHudUs...

Posted by HaziNiey PauLo at 10:16 PM 0 comments
Titisan rindu hiasi taman kasih
Tanda Illahi merahmati cinta abadi
Seharum kasturi seindah pelangi
Sedamai hati memiliki cahya Illahi
Kurnia Tuhan untuk hambaNya

Cinta kudus kan terus bertakhta
Bersemi mewangi di jiwa
Bagai butir permata yang indah
Terang sinarnya malam senja
Iman dan taqwa saksinya

Bagai air yang mengalir tiada akhirnya
Janji kepastian suka duka dijadikan iktibar
Di hujung penantian kecapi gemilang
Mekar di hati indah buana dirahmatiNya

Cinta kudus kan terus bertakhta
Bersemi mewangi di jiwa
Bagai butir permata yang indah
Terang sinarnya malam senja
Iman dan taqwa saksinya

Impian inginkan melihat ketenangan
Hidup bahagia penuh kasih dan sayang
Mimpi kedamaian harap kenyataan
Seluruh insan menjalinkan ikatan
Kurnia Tuhan untuk hambaNya

Cinta kudus kan terus bertakhta
Bersemi mewangi dijiwa
Bagai butir permata yang indah
Terang sinarnya malam senja

Terus bertakhta...