BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, May 24, 2013

Masih Suami Isterikah Di Alam Akhirat ?


Assalamualaikum...
persoalan ini kekadang menerjah jugak pemikiran aku,

Saturday, May 18, 2013

Hari Untuk Tidur...

assalamualaikum n hi... 
okeyhh dh lama tak update blog...
bila nak update feel like something weirds...rasa malas
hhahahah

tapi...




disebabkan ari nih aku cuti so aku paksakan  diri untuk jadi rajin
jangan duk bela lemak hari2..hehhehehe
walaupun cuti tapi still rasa sedih...rasa nak nangis bila duk kat bilik sorang2
huhuhuhu

aku sorang je cuti ari jumaat
weekend kena keje...aku betol2 tak suka...
jelez tengok orang lain weekend duk rehat2 kat bilik...huhuhuhu


memang boring giler aku sorang je cuti.
tak tau nak buat apa...kalo nak outing takde teman...
memang terpaksalah laa aku  menternak lemak kat bilik...lepas makan tido lepas tido makan...kononya hibernation...memang tak berkembanglah kan otak..mana tak tepu otak tuh kalo asyik makan tido makan tido je hari.. 
huhuhuhu


memang hakikat macam tuh daily routine aku.

pukul 5.00 am -  dah kena bangun nak pegi keje  (okeh tuh my rumate punya timetable)
                           aku bangun pukul  5.30am coz taknak berebut bilik air  > <...  tapi kalo aku dengar ada o
                           orang tengah guna bilik air aku sambung balik tido 15 minit...

pukul 6.15 am - dah siap breakfast aku jenguk ikut tingkap dah ramai ke tak manusia2 putih duk menunggu
                         bas...kalo dah bunyi enjin bas baru aku terhegeh-hegeh turun..
( yang pasti aku memang akan naik bas yang last sekali)

pukul 7.00 am - masuk keje... 
                         sebelum rehat :bila laa nak rehat??..( sambil2 tengok jam )
                         selepas rehat : bila nak laa nak balik nih?

pukul 2.00 pm - ambik botol air n balik...aku memang tak bawak beg coz uniform dah ade poket doraemon                                             
                         n senang nak balik.. (o.O )

pukul 3.00 pm - dah sampai bilik... mandi bagi bersih n sterile..sental kuat2 badan jangan nak gatai2 nak          
                         kawan  dengan bacteria...pastu tido.


aku rasa dah boleh jadi robot pulak...benda yang sama je aku lalui. pegi keje balik tido bangun makan pastu tido balik... macam tuh kalo tyme klinikal..boleh jadi robot..rasa macam takde life je...


sebelom tido... kadang2 360 degree aku pusing..huhuhu

nih tym ngigau...not me okeyh
tym daa betol2 lena





alolo...comelnya...





yang nih burok bebenor...dah keluar peta Malaysia...





tym bunyi alarm...memang rasa MALAS sangat2 nak bangun.





tym study week...sebijik macam nih..hehehhe...








                              

Monday, May 6, 2013

PAS kekal memerintah Kelantan

KELANTAN

P.019 TUMPAT
PAS MENANG

P.028 PASIR PUTEH
PAS MENANG

P.022 PASIR MAS
PAS MENANG

P..031 KUALA KRAI
PAS MENANG

P.032 GUA MUSANG
BN MENANG

P.021 KOTA BHARU
PAS MENANG

P.027 TANAH MERAH
BN MENANG

P.020 PENGKALAN CHEPA
PAS MENANG

P.030 JELI
BN MENANG

P.026 KETEREH
BN Menang

P.025 BACHOK
PAS MENANG

P.024 KUBANG KERIAN
PAS MENANG

P.023 RANTAU PANJANG
PAS MENANG





Sunday, May 5, 2013

PRU 13

Assalamualaikum readers...selamat pagi...:)

 Ari nih i happy sangat2...sebab?
Demam PRU 13 akan berakhir ari nih...hahahahah *gelak jahat*. memang happy sangat2. Kalo bukak tv berita konpem2 pasal parti tuh parti dalam tv. menyampah pon ade kalo tiap kali tengok benda yg sama je...

kalo bukak fb macam2 laa diorang post...kutuk parti tuh kutuk parti nih..macam laa dapat duit kalo post macam tuh..i heran jugak laa.. budak2 yang tak cukup pon boleh cakap pasal hal2 politik nih..haisshhh dunia2...dunia dah nak kiamat agaknya.





Korang rase parti mane akan menang besar???






inikah????





                                                                          atau


ini






apa pon..buat laah pilihan bijak..bagi yang daa cukup umur cukup matang dan yang cukup segala2nya..SELAMAT MENGUNDI..:p


p/s: agak2 malam nih bulan purnama tak????hehehhehe

Tuesday, March 26, 2013

7 Rahsia Dan Fakta Ayat Kursi

 

1). Barang siapa membaca ayat Al-Kursi bila berbaring di tempat tidurnya, Allah SWT mewakilkan dua orang Malaikat memeliharanya hingga Subuh.

2). Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir setiap sembahyang Fardhu, dia akan berada dalam lindungan Allah SWT hingga sembahyang yang lain.

3). Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir tiap sembahyang, dia akan masuk surga dan barang siapa membacanya ketika hendak tidur, AllahSWT akan memelihara rumahnya dan rumah-rumah di sekitarnya.

4). Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir tiap-tiap shalat fardhu, Allah SWT menganugerahkan dia setiap hati orang yang bersyukur, setiap perbuatan orang yang benar, pahala Nabi, serta Allah melimpahkan rahmat padanya.

5). Barang siapa membaca ayat Al-Kursi sebelum keluar rumahnya, maka Allah SWT mengutuskan 70,000 Malaikat kepadanya – mereka semua memohon keampunan dan mendoakan baginya.

6). Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir sembahyang, Allah SWT akan mengendalikan pengambilan rohnya dan dia adalah seperti orang yang berperang bersama Nabi Allah sehingga mati syahid.

7). Barang siapa yang membaca ayat Al-Kursi ketika dalam kesempitan niscaya Allah SWT berkenan memberi pertolongan kepadanya. 

Sunday, January 13, 2013

Solat Dhuha

Antara ibadat sunat yang dianjurkan dan menjadi amalan Rasullullah SAW sendiri ialah solat sunat Dhuha. Banyak hadis-hadis yang mengalakkannya dan menyatakan keutamaannya, antaranya dalam riwayat Abu Hurairah katanya:
“Kekasihku Rasullullah SAW telah berwasiat kepadaku tiga perkara, aku tidak meninggalkannya, iaitu ; supaya aku tidak tidur melainkan setelah mengerjakan witir, dan supaya aku tidak meninggalkan dua rakaat solat Dhuha kerana ia adalah sunat awwabin, dan berpuasa tiga hari daripada tiap-tiap bulan”(Hadis riwayat Al-Bukhari dan Muslim)
Dalam riwayat yang lain Rasullullah SAW pernah bersabda yang maksudnya :
“Pada tiap-tiap pagi lazimkanlah atas tiap-tiap ruas anggota seseorang kamu bersedekah; tiap-tiap tahlil satu sedekah, tiap-tiap takbir satu sedekah, menyuruh berbuat baik satu sedekah, dan cukuplah (sebagai ganti) yang demikian itu dengan mengerjakan dua rakaat solat Dhuha .”(Hadis riwayat Al-Bukhari dan Muslim)
Adapun kelebihan sembahyang Dhuha itu sepertimana di dalam kitab “An-Nurain” sabda Rasullullah SAW yang maksudnya : “Dua rakaat Dhuha menarik rezeki dan menolak kepapaan."
Dalam satu riwayat yang lain Rasulullah SAW bersabda yang maksudnya : “Barangsiapa yang menjaga sembahyang Dhuhanya nescaya diampuni Allah baginya akan segala dosanya walaupun seperti buih dilautan.”(Riwayat Ibnu Majah dan At-Tirmidzi)
Dan daripada Anas bin Malik Radhiallahu ‘anhu berkata: “Aku mendengar Rasulullah SAW berkata: “Barangsiapa yang mengerjakan sembahyang sunat Dhuha dua belas rakaat dibina akan Allah baginya sebuah mahligai daripada emas”(Riwayat Ibnu Majah dan Tirmidzi)
Waktu sembahyang Dhuha ialah dari naik matahari sampai se-penggalah dan berakhir di waktu matahari tergelincir tetapi disunatkan dita’khirkan sehingga matahari naik tinggi dan panas terik.
Cara menunaikannya pula adalah sama seperti sembahyang-sembahyang sunat yang lain iaitu dua rakaat satu salam. Boleh juga dikerjakan empat rakaat, enam rakaat dan lapan rakaat. Menurut sebahagian ulama jumlah rakaatnya tidak terbatas dan tidak ada dalil yang membatasi jumlah rakaat secara tertentu, sebagaimana sebuah hadis yang diriwayatkan oleh ‘Aisyah bermaksud :”Adalah Nabi SAW bersembahyang Dhuha empat rakaat dan menambahnya seberapa yang dikehedakinya.” (Hadis riwayat Ahmad, Muslim dan Ibnu Majah)
Dalam sebuah hadis yang lain Nabi SAW bersabda bermaksud : ” Barangsiapa yang menunaikan sembahyang sunat Dhuha sebanyak dua rakaat tidak ditulis dia daripada orang-orang yang lalai daripada mengingati Allah dan barangsiapa yang menunaikan nya sebanyak empat rakaat ditulis akan dia daripada orang-orang yang suka beribadat dan barangsiapa yang menunaikannya sebanyak enam rakaat dicukupkan baginya pada hari tersebut, barangsiapa menunaikanyan sebanyak lapan rakaat Allah menulis baginya daripada orang-orang yang selalu berbuat taat, barang siapa yang menunaikannya sebanyak dua belas rakaat Allah akan membina baginya mahligai didalam syurga dan tidak ada satu hari dan malam melainkan Allah mempunyai pemberian dan sedekah kepada hamba-hambaNya dan Allah tidak mengurniakan kepada seseorang daripada hamba-hambaNya yang lebih baik daripada petunjuk supaya sentiasa mengingatiNya,” (Riwayat At-Thabarani ).

Monday, December 26, 2011

Ombak Rindu...

hi..
good evening  readers...
hari ini hari yang sangat-sangat memboringkan kurang xtiviti *ayt bajet bz dgn xtvt*...bcoz i duk facebooking aje...hari nih i sorang2 je kat umah..:(
abah i seperti biase pegi keje n my kak long,  my younger sister n my beloved mother pegi klinik..naseb baik ade jugak yang call i...ilang laa sikit rase boring keseorangan...heheheheh

last week my cezen call i...saje nak gosip2...
suka bebenor my cezen gosip2...die tanya i daa pegi tengok ker movie OMBAK RINDU? i pon bagitau tak...die pon bagitau laa die daa tengok..
.i pon tanya die ''bangga laa dapat jd slh sorang  penyumbang kepada RM10 juta tuh? ''
die jawab " bangga laa jugak" sambil tergelak-gelak manja gitu..
i tanya ag "dapat masuk syurga ke?" hhahahaha pdn muke kan daa kene tuh...die pon apalagi potpet2 menjawab...
i pon tanya laa best ke OMBAK RINDU nih? RM 10 juta dlm masa 2 minggu tayangan..hebat..my cezen bagi 3 Bintang je...die bagitau nvel lagi best.. i bace novel OMBAK RINDU tuh xde laa best sangat...i heran laa macam mane orang lain yang bace nvel OMBAK RINDU tuh boleh nanges coz i bace novel tuh setitik airmata pon tak turun * pelik* or i yang xde sense...^_^

kat umah i novel yang paling femes novel BICARA HATI-Damya Hanna..alaa yang pasal  Tengku Syahran n Zahlia tuh...novel tuh memang ramai peminat..adik i daa bace berpuluh-puluh beratus-ratus kali agaknya..siap boleh hafal ag script n adegan-adegan yang  menarik..hheheh..novel tuh kejap i tengok suk atas katil..aikkss
nih cover latest punya.. 
nih yang lama punya cover...
tetiba pulak boleh ade atas meja kt tv... adik spupu i pon cakap macam tuh..tiap kali datang umah i mesti die akan ternampak novel tuh ade kt depan mata die..hehheheeh

sekarang nih BICARA HATI daa diadaptasikan kpd drama...GEMERSIK KALBU-Anis Ayuni pon daa diadaptasi jugak kepada drama... may be semua novel akan diangkat jadi drama kot..baru laa rating tinggi...hehehehh

sharnaaz n kris jd watak utama BICARA HATI


.

Friday, May 24, 2013

Masih Suami Isterikah Di Alam Akhirat ?

Posted by HaziNiey PauLo at 7:39 PM 0 comments

Assalamualaikum...
persoalan ini kekadang menerjah jugak pemikiran aku,

Saturday, May 18, 2013

Hari Untuk Tidur...

Posted by HaziNiey PauLo at 12:01 AM 1 comments
assalamualaikum n hi... 
okeyhh dh lama tak update blog...
bila nak update feel like something weirds...rasa malas
hhahahah

tapi...




disebabkan ari nih aku cuti so aku paksakan  diri untuk jadi rajin
jangan duk bela lemak hari2..hehhehehe
walaupun cuti tapi still rasa sedih...rasa nak nangis bila duk kat bilik sorang2
huhuhuhu

aku sorang je cuti ari jumaat
weekend kena keje...aku betol2 tak suka...
jelez tengok orang lain weekend duk rehat2 kat bilik...huhuhuhu


memang boring giler aku sorang je cuti.
tak tau nak buat apa...kalo nak outing takde teman...
memang terpaksalah laa aku  menternak lemak kat bilik...lepas makan tido lepas tido makan...kononya hibernation...memang tak berkembanglah kan otak..mana tak tepu otak tuh kalo asyik makan tido makan tido je hari.. 
huhuhuhu


memang hakikat macam tuh daily routine aku.

pukul 5.00 am -  dah kena bangun nak pegi keje  (okeh tuh my rumate punya timetable)
                           aku bangun pukul  5.30am coz taknak berebut bilik air  > <...  tapi kalo aku dengar ada o
                           orang tengah guna bilik air aku sambung balik tido 15 minit...

pukul 6.15 am - dah siap breakfast aku jenguk ikut tingkap dah ramai ke tak manusia2 putih duk menunggu
                         bas...kalo dah bunyi enjin bas baru aku terhegeh-hegeh turun..
( yang pasti aku memang akan naik bas yang last sekali)

pukul 7.00 am - masuk keje... 
                         sebelum rehat :bila laa nak rehat??..( sambil2 tengok jam )
                         selepas rehat : bila nak laa nak balik nih?

pukul 2.00 pm - ambik botol air n balik...aku memang tak bawak beg coz uniform dah ade poket doraemon                                             
                         n senang nak balik.. (o.O )

pukul 3.00 pm - dah sampai bilik... mandi bagi bersih n sterile..sental kuat2 badan jangan nak gatai2 nak          
                         kawan  dengan bacteria...pastu tido.


aku rasa dah boleh jadi robot pulak...benda yang sama je aku lalui. pegi keje balik tido bangun makan pastu tido balik... macam tuh kalo tyme klinikal..boleh jadi robot..rasa macam takde life je...


sebelom tido... kadang2 360 degree aku pusing..huhuhu

nih tym ngigau...not me okeyh
tym daa betol2 lena





alolo...comelnya...





yang nih burok bebenor...dah keluar peta Malaysia...





tym bunyi alarm...memang rasa MALAS sangat2 nak bangun.





tym study week...sebijik macam nih..hehehhe...








                              

Monday, May 6, 2013

PAS kekal memerintah Kelantan

Posted by HaziNiey PauLo at 10:17 AM 1 comments
KELANTAN

P.019 TUMPAT
PAS MENANG

P.028 PASIR PUTEH
PAS MENANG

P.022 PASIR MAS
PAS MENANG

P..031 KUALA KRAI
PAS MENANG

P.032 GUA MUSANG
BN MENANG

P.021 KOTA BHARU
PAS MENANG

P.027 TANAH MERAH
BN MENANG

P.020 PENGKALAN CHEPA
PAS MENANG

P.030 JELI
BN MENANG

P.026 KETEREH
BN Menang

P.025 BACHOK
PAS MENANG

P.024 KUBANG KERIAN
PAS MENANG

P.023 RANTAU PANJANG
PAS MENANG





Sunday, May 5, 2013

PRU 13

Posted by HaziNiey PauLo at 7:58 AM 1 comments
Assalamualaikum readers...selamat pagi...:)

 Ari nih i happy sangat2...sebab?
Demam PRU 13 akan berakhir ari nih...hahahahah *gelak jahat*. memang happy sangat2. Kalo bukak tv berita konpem2 pasal parti tuh parti dalam tv. menyampah pon ade kalo tiap kali tengok benda yg sama je...

kalo bukak fb macam2 laa diorang post...kutuk parti tuh kutuk parti nih..macam laa dapat duit kalo post macam tuh..i heran jugak laa.. budak2 yang tak cukup pon boleh cakap pasal hal2 politik nih..haisshhh dunia2...dunia dah nak kiamat agaknya.





Korang rase parti mane akan menang besar???






inikah????





                                                                          atau


ini






apa pon..buat laah pilihan bijak..bagi yang daa cukup umur cukup matang dan yang cukup segala2nya..SELAMAT MENGUNDI..:p


p/s: agak2 malam nih bulan purnama tak????hehehhehe

Tuesday, March 26, 2013

7 Rahsia Dan Fakta Ayat Kursi

Posted by HaziNiey PauLo at 7:13 PM 0 comments
 

1). Barang siapa membaca ayat Al-Kursi bila berbaring di tempat tidurnya, Allah SWT mewakilkan dua orang Malaikat memeliharanya hingga Subuh.

2). Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir setiap sembahyang Fardhu, dia akan berada dalam lindungan Allah SWT hingga sembahyang yang lain.

3). Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir tiap sembahyang, dia akan masuk surga dan barang siapa membacanya ketika hendak tidur, AllahSWT akan memelihara rumahnya dan rumah-rumah di sekitarnya.

4). Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir tiap-tiap shalat fardhu, Allah SWT menganugerahkan dia setiap hati orang yang bersyukur, setiap perbuatan orang yang benar, pahala Nabi, serta Allah melimpahkan rahmat padanya.

5). Barang siapa membaca ayat Al-Kursi sebelum keluar rumahnya, maka Allah SWT mengutuskan 70,000 Malaikat kepadanya – mereka semua memohon keampunan dan mendoakan baginya.

6). Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir sembahyang, Allah SWT akan mengendalikan pengambilan rohnya dan dia adalah seperti orang yang berperang bersama Nabi Allah sehingga mati syahid.

7). Barang siapa yang membaca ayat Al-Kursi ketika dalam kesempitan niscaya Allah SWT berkenan memberi pertolongan kepadanya. 

Sunday, January 13, 2013

Solat Dhuha

Posted by HaziNiey PauLo at 10:04 AM 0 comments
Antara ibadat sunat yang dianjurkan dan menjadi amalan Rasullullah SAW sendiri ialah solat sunat Dhuha. Banyak hadis-hadis yang mengalakkannya dan menyatakan keutamaannya, antaranya dalam riwayat Abu Hurairah katanya:
“Kekasihku Rasullullah SAW telah berwasiat kepadaku tiga perkara, aku tidak meninggalkannya, iaitu ; supaya aku tidak tidur melainkan setelah mengerjakan witir, dan supaya aku tidak meninggalkan dua rakaat solat Dhuha kerana ia adalah sunat awwabin, dan berpuasa tiga hari daripada tiap-tiap bulan”(Hadis riwayat Al-Bukhari dan Muslim)
Dalam riwayat yang lain Rasullullah SAW pernah bersabda yang maksudnya :
“Pada tiap-tiap pagi lazimkanlah atas tiap-tiap ruas anggota seseorang kamu bersedekah; tiap-tiap tahlil satu sedekah, tiap-tiap takbir satu sedekah, menyuruh berbuat baik satu sedekah, dan cukuplah (sebagai ganti) yang demikian itu dengan mengerjakan dua rakaat solat Dhuha .”(Hadis riwayat Al-Bukhari dan Muslim)
Adapun kelebihan sembahyang Dhuha itu sepertimana di dalam kitab “An-Nurain” sabda Rasullullah SAW yang maksudnya : “Dua rakaat Dhuha menarik rezeki dan menolak kepapaan."
Dalam satu riwayat yang lain Rasulullah SAW bersabda yang maksudnya : “Barangsiapa yang menjaga sembahyang Dhuhanya nescaya diampuni Allah baginya akan segala dosanya walaupun seperti buih dilautan.”(Riwayat Ibnu Majah dan At-Tirmidzi)
Dan daripada Anas bin Malik Radhiallahu ‘anhu berkata: “Aku mendengar Rasulullah SAW berkata: “Barangsiapa yang mengerjakan sembahyang sunat Dhuha dua belas rakaat dibina akan Allah baginya sebuah mahligai daripada emas”(Riwayat Ibnu Majah dan Tirmidzi)
Waktu sembahyang Dhuha ialah dari naik matahari sampai se-penggalah dan berakhir di waktu matahari tergelincir tetapi disunatkan dita’khirkan sehingga matahari naik tinggi dan panas terik.
Cara menunaikannya pula adalah sama seperti sembahyang-sembahyang sunat yang lain iaitu dua rakaat satu salam. Boleh juga dikerjakan empat rakaat, enam rakaat dan lapan rakaat. Menurut sebahagian ulama jumlah rakaatnya tidak terbatas dan tidak ada dalil yang membatasi jumlah rakaat secara tertentu, sebagaimana sebuah hadis yang diriwayatkan oleh ‘Aisyah bermaksud :”Adalah Nabi SAW bersembahyang Dhuha empat rakaat dan menambahnya seberapa yang dikehedakinya.” (Hadis riwayat Ahmad, Muslim dan Ibnu Majah)
Dalam sebuah hadis yang lain Nabi SAW bersabda bermaksud : ” Barangsiapa yang menunaikan sembahyang sunat Dhuha sebanyak dua rakaat tidak ditulis dia daripada orang-orang yang lalai daripada mengingati Allah dan barangsiapa yang menunaikan nya sebanyak empat rakaat ditulis akan dia daripada orang-orang yang suka beribadat dan barangsiapa yang menunaikannya sebanyak enam rakaat dicukupkan baginya pada hari tersebut, barangsiapa menunaikanyan sebanyak lapan rakaat Allah menulis baginya daripada orang-orang yang selalu berbuat taat, barang siapa yang menunaikannya sebanyak dua belas rakaat Allah akan membina baginya mahligai didalam syurga dan tidak ada satu hari dan malam melainkan Allah mempunyai pemberian dan sedekah kepada hamba-hambaNya dan Allah tidak mengurniakan kepada seseorang daripada hamba-hambaNya yang lebih baik daripada petunjuk supaya sentiasa mengingatiNya,” (Riwayat At-Thabarani ).

Monday, December 26, 2011

Ombak Rindu...

Posted by HaziNiey PauLo at 4:57 PM 1 comments
hi..
good evening  readers...
hari ini hari yang sangat-sangat memboringkan kurang xtiviti *ayt bajet bz dgn xtvt*...bcoz i duk facebooking aje...hari nih i sorang2 je kat umah..:(
abah i seperti biase pegi keje n my kak long,  my younger sister n my beloved mother pegi klinik..naseb baik ade jugak yang call i...ilang laa sikit rase boring keseorangan...heheheheh

last week my cezen call i...saje nak gosip2...
suka bebenor my cezen gosip2...die tanya i daa pegi tengok ker movie OMBAK RINDU? i pon bagitau tak...die pon bagitau laa die daa tengok..
.i pon tanya die ''bangga laa dapat jd slh sorang  penyumbang kepada RM10 juta tuh? ''
die jawab " bangga laa jugak" sambil tergelak-gelak manja gitu..
i tanya ag "dapat masuk syurga ke?" hhahahaha pdn muke kan daa kene tuh...die pon apalagi potpet2 menjawab...
i pon tanya laa best ke OMBAK RINDU nih? RM 10 juta dlm masa 2 minggu tayangan..hebat..my cezen bagi 3 Bintang je...die bagitau nvel lagi best.. i bace novel OMBAK RINDU tuh xde laa best sangat...i heran laa macam mane orang lain yang bace nvel OMBAK RINDU tuh boleh nanges coz i bace novel tuh setitik airmata pon tak turun * pelik* or i yang xde sense...^_^

kat umah i novel yang paling femes novel BICARA HATI-Damya Hanna..alaa yang pasal  Tengku Syahran n Zahlia tuh...novel tuh memang ramai peminat..adik i daa bace berpuluh-puluh beratus-ratus kali agaknya..siap boleh hafal ag script n adegan-adegan yang  menarik..hheheh..novel tuh kejap i tengok suk atas katil..aikkss
nih cover latest punya.. 
nih yang lama punya cover...
tetiba pulak boleh ade atas meja kt tv... adik spupu i pon cakap macam tuh..tiap kali datang umah i mesti die akan ternampak novel tuh ade kt depan mata die..hehheheeh

sekarang nih BICARA HATI daa diadaptasikan kpd drama...GEMERSIK KALBU-Anis Ayuni pon daa diadaptasi jugak kepada drama... may be semua novel akan diangkat jadi drama kot..baru laa rating tinggi...hehehehh

sharnaaz n kris jd watak utama BICARA HATI


.