BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, April 29, 2011

Nak miNtak HutaNg???

adakah anda mempunyai member yang suka berhutang tetapi liat untuk mambayar hutang???? time nak pinjam duit senyum melebar sampai ke telinga n sanngup melutut but bile tiba time nak bayor tu..wat xtau je..wat dekkk jer...mesti anda rase bengang kan333????????
okeh...kali nih saya nak kongsikan cara2 untuk memintak hutang lapuk or x lapuk tu..

+ skunk nih sume orang ade fb..so ape kate kalo gune kan kecanggihan IT nih utk memintak hutang2 tu..post kat wall si pehutang tu tentang sikap hampeh si penghutang tu...biar sume orang tau berape hampehnyer perangai si penghutang tu..

+ tiap kali si penghutang tu lalu or ternampak aje kelibat si pehutang nih jerit aje "woi..utang aku..daa hutang x reti2 nak bayor ker?" atau pe2 aje yang yang hot n spicy untuk ditujukan kepada si penghutang tu sampaikan  pehutang tu x sanggup untuk munculkan diri...heehheh

+ pergi aje ke rumah penghutang tu bawak anak bini or anak laki...jangan luper pakai baju yang lusuh n buruk...wat2 muka seminggu x mkn nasik...biar si penghtang tu tau yang korang skunk nih daa jatuh muflis akibat si penghutang tu x mo bayor hutang..

+cetakkan seberapa banyak hukum2 orang yang x sngaja x bayar utang serta seksaan di dunia maupon di akhirat..kemudian bagi kat si penghutang n tampal kat seluruh umah diorang...nescaya utang korang akan dilunaskan...

+ setiap kali berjumpa dengan si penghutang nih tanya pada diorang "x nak pinjam duit ker?" n beri 50 ringgit ker kat diorang tanpa dipinta..n make sure diorang tu rase tersindir...kalo x korang yang terkorban...

0 comments:

Post a Comment

Friday, April 29, 2011

Nak miNtak HutaNg???

Posted by HaziNiey PauLo at 1:38 AM
adakah anda mempunyai member yang suka berhutang tetapi liat untuk mambayar hutang???? time nak pinjam duit senyum melebar sampai ke telinga n sanngup melutut but bile tiba time nak bayor tu..wat xtau je..wat dekkk jer...mesti anda rase bengang kan333????????
okeh...kali nih saya nak kongsikan cara2 untuk memintak hutang lapuk or x lapuk tu..

+ skunk nih sume orang ade fb..so ape kate kalo gune kan kecanggihan IT nih utk memintak hutang2 tu..post kat wall si pehutang tu tentang sikap hampeh si penghutang tu...biar sume orang tau berape hampehnyer perangai si penghutang tu..

+ tiap kali si penghutang tu lalu or ternampak aje kelibat si pehutang nih jerit aje "woi..utang aku..daa hutang x reti2 nak bayor ker?" atau pe2 aje yang yang hot n spicy untuk ditujukan kepada si penghutang tu sampaikan  pehutang tu x sanggup untuk munculkan diri...heehheh

+ pergi aje ke rumah penghutang tu bawak anak bini or anak laki...jangan luper pakai baju yang lusuh n buruk...wat2 muka seminggu x mkn nasik...biar si penghtang tu tau yang korang skunk nih daa jatuh muflis akibat si penghutang tu x mo bayor hutang..

+cetakkan seberapa banyak hukum2 orang yang x sngaja x bayar utang serta seksaan di dunia maupon di akhirat..kemudian bagi kat si penghutang n tampal kat seluruh umah diorang...nescaya utang korang akan dilunaskan...

+ setiap kali berjumpa dengan si penghutang nih tanya pada diorang "x nak pinjam duit ker?" n beri 50 ringgit ker kat diorang tanpa dipinta..n make sure diorang tu rase tersindir...kalo x korang yang terkorban...

0 comments on "Nak miNtak HutaNg???"

Post a Comment